IAP – Information App Package

IAM – Information Apps Market

IAP är ett övergripande paket med tjänster och produkter för appar. Packetet består av mobilappen, en webbsida för att administrera innehållet i appen och en server där all data lagras. 

För att göra appen tillgänglig på App Store och Google Play laddas den upp av Norrfolket. Detta tillsammans med beskrivande text, sökord, bilder och ikoner.

IBS – Information Backend Service

IBS är en inloggningsbar webbsida. Webbsidan fungerar för de flesta webbläsare på marknaden. Här lägger administratören upp kategorier och platser för ett geografiskt område.

IWA – Information Web App

IWA är en modul som visar appens innehåll med hjälp av en webbläsare. Med denna funktion kan appen visas i ett nytt fönster på valfri hemsida.

IMA – Information Mobile Apps

IAS – Information App Service

De mobila apparna kan tas fram för två olika operativsystem, Android och Apple (IOS). Datatrafiken mellan server och klienterna är krypterad. Klientens ledtexter, bilder, symboler m.m. hämtas online från servern och stödjer flera språk. 

I den månadsvisa servicekostnaden ingår support, drift och datatrafik. Konceptet utvecklas kontinuerligt och Norrfolkets kunderna får tillgång till uppdateringar. Vill ni göra en app kontaktar ni Norrfolket så berättar vi mer.